Wel of geen transportverzekering afsluiten? Cargoplot helpt jou bij deze keuze!

Externe factoren en risico's

Je hebt eindelijk de perfecte offerte ontvangen voor je zending vanuit je forwarder en gaat akkoord met de prijs. Je gaat er vanuit dat de goederen veilig aankomen op de plaats van bestemming, maar hoe vanzelfsprekend is dat? Jouw goederen worden ongetwijfeld zorgvuldig ingepakt, maar er zijn veel factoren waar je geen controle over hebt.

Wanneer je goederen importeert of exporteert weet je dat er altijd veranderingen kunnen plaatsvinden in de logistiek. Vaak heb je te maken met goederen die over een lange afstand worden vervoerd. Er kunnen meerdere dingen misgaan bij het verzenden van je goederen. Denk hierbij aan schade, diefstal, het weer, mechanische pech, brand of zendingen die om een of andere redenen niet aankomen. Een gemakkelijke manier om de zekerheid in je bedrijf te vergroten is door het risico af te dekken met een transportverzekering. Maar wat dekt een verzekering? Is het de moeite van de kosten waard? En waar moet je op letten? Wij vertellen je het in dit blog.

Het doel van een transportverzekering

Het belangrijkste doel van alle soorten verzekeringen is het beschermen van je belangrijkste activa. Je regelt een verzekering voor je gezondheid, je auto en je huis. Waarom zou je de zending van je goederen anders behandelen? Transportverzekeringen komen je bedrijf en belanghebbenden op de lange termijn ten goede wanneer zich problemen voordoen. 

Een transportverzekering wordt vaak gebruikt voor zeevracht, maar dekt niet alleen goederen die over zee worden vervoerd. Een soortgelijke verzekering heeft betrekking op goederen die over de weg, per spoor en door de lucht worden vervoerd. 

De meeste importeurs herinneren zich nog de bizarre vertraging van het containerschip Ever Given in het Suezkanaal. Dit is een perfect voorbeeld van de risico’s binnen de logistieke sector en hoe een transportverzekering een belangrijke rol kan spelen.

Verzekering via Cargoplot

Als je goederen verzendt via Cargoplot kun je via onze partner een transportverzekering afsluiten. Een soortgelijke verzekering dekt risico’s van verlies of beschadigingen. De kosten daarvan zijn tussen 0,05% en 0,25% van de verzekerde waarde met een minimumbedrag van EUR 37,50. Daarnaast betaal je administratiekosten om de verzekering af te sluiten.

Bij Cargoplot helpen wij je graag met het vinden van de beste oplossingen rondom je transportverzekering. Wil je weten wat de voorwaarden en prijzen zijn? Neem dan contact met ons op via de chat, mail of bel ons op het nummer 085-3019219. 

*Wij kunnen enkel advies geven over mogelijke verzekeringen die je af kunt sluiten voor jouw transport. Wij sluiten zelf geen verzekeringen af

Maarten de Reij
Logistics partnership manager
Curious what Cargoplot can do for you? Let me know and I will gladly be of service!
Maarten De Reij
Logistics partnership manager
Curious about what Cargoplot can do for you? Or do you directly want to book a shipment. Let me know, I am happy to help!