• Blog
  • Levertijd & prijsupdates China ⏰💰

Levertijd & prijsupdates China ⏰💰

Wat is de levertijd van mijn zending? Waarom is mijn zending vertraagd? Hoelang duurt het nog voordat mijn zending in Nederland aankomt? Dit zijn veel voorkomende vragen die dagelijks aan ons worden gesteld. Erg begrijpelijk, als ondernemer ben je namelijk afhankelijk van de goederen die je van over de hele wereld naar Europa importeert. Je wilt de goederen op tijd ontvangen om dit vervolgens weer te kunnen verkopen aan je eigen klanten.

Wij proberen altijd zo nauwkeurig mogelijk te zijn als het gaat over vragen betreft de levertijd. Binnen de logistieke industrie is het erg lastig om de levertijd te kunnen voorspellen. Sinds de coronapandemie is het er niet makkelijker op geworden. De afgelopen maanden hebben wij in China en India te maken gehad met een gebrek aan containers, congestie en vertragingen waardoor de levertijd kon uitlopen.

Desondanks zullen wij proberen om jullie middels een twee wekelijkse update te voorzien van de huidige levertijden en overige informatie.

🛳 Zeevracht: november

Prijsupdate
De zeevracht tarieven zijn stabiel, met de stijgingen van afgelopen maanden is dat een voor velen een fijne afwisseling!

Levertijden
De levertijd is slechts indicatief en kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Daarnaast kan het afwijken, afhankelijk van het schip waar de goederen op geboekt worden.

Locatie Duratie
Hong Kong:    28-30 dagen
Ningbo:    25 dagen
Shanghai:    30-35 dagen
Qingdao:    25 dagen

✈️ Luchtvracht: november

Prijsupdate
Luchtvaartmaatschappijen hebben in de maand november een tariefverhoging ingevoerd. Dit heeft te maken met het hoogseizoen, maar ook nog steeds vanwege de situatie omtrent Covid. Hierdoor overstijgt de vraag het aanbod, wat leidt tot deze prijsverhoging.

Levertijden
Het gevolg van de stijgende vraag en het tekort aan aanbod, is het dat levertijden steeds langer duren. De levertijden van zeevracht liggen normaliter tussen 7-21 dagen, maar momenteel lopen deze op met een week doordat het luchtvracht overboekt is.

🚝 Treinvracht: november

Prijsupdate
Net als zeevracht zijn de tarieven voor treinvacht stabiel en hebben deze dus niet last van significante prijsstijgingen.

Levertijden
Helaas is treinvracht momenteel zo onbetrouwbaar, dat we hier geen goede uitspraken over kunnen doen. Bij zendingen die direct met de trein mee gaan uit het Noorden van China, is de verwachte doorlooptijd 28-40 dagen tot aan Tilburg, waarna de levering snel volgt. Voor zendingen waarbij gekozen wordt voor Chinese agenten, kan dat oplopen tot 60 dagen.

Rafael Alves

Customer success manager
12 Nov 2021 11:05