newsroom
2022-09-16
13 redenen waarom jouw bestelling uit China vertraagd is
Rafael Alves

In dit blog nemen we je mee in verschillende redenen die ervoor zorgen dat jouw bestelling uit China later arriveert dan gepland. De kans bestaat natuurlijk gewoon dat jouw zending op tijd arriveert, maar toch komt het vaak voor dat een van deze 13 redenen zorgt voor enige vertraging. Ontdek het hier en bekijk ook de oplossing.

13 redenen voor mogelijke vertraging

1. De leverancier levert later dan gepland. Hij of zij kan te maken hebben met vertragingen vanuit de productiefaciliteit met als gevolg dat de leverafspraken niet nagekomen kunnen worden.⏳

2. De leverancier maakt de boeking niet op tijd bij de expediteur. Hierdoor wordt de plek in een container te laat gereserveerd en loopt je bestelling vertraging op.

3. De rederij heeft geen container beschikbaar voor de zending. Vaak komt dit door een tekort aan containers. Helaas moet je dan wachten tot er weer een container beschikbaar is.

4. De rederij schrapt de afvaart, waardoor de container pas met volgende boot mee kan. Goed om te weten: de meeste rederijen hebben wekelijkse afvaarten vanaf de havens waar ze op varen. De vertraging kan daardoor meevallen.

5. Door de coronacrisis sluiten (lucht)havens en/of treinstations. Ook dit heeft jammer genoeg gevolgen voor de levertijd van je producten uit China. 🔒

6. Ook mogelijk: door Covid sluiten niet alleen de treinstations, maar ook de grenzen voor treintransport.

7. Er is te weinig (lucht)havenpersoneel waardoor de levering vertraging oploopt. Tijdens de coronacrisis was dit bijvoorbeeld in een aantal landen het geval.

8. Het douanepersoneel kan het werk niet aan. Denk aan drukke periodes, zoals kerst. De bestellingen in aanloop van de feestdagen lopen vaak hoog op, waardoor personeel het werk bijvoorbeeld niet meer aankan.

9. Ook personeel op de havens kunnen het werk door personeelstekort soms niet aan. Daardoor ontstaan enorme wachttijden voor de containerschepen.

10. De boot komt vast te liggen in of achter het Suezkanaal, zoals dat laatst gebeurde met de Ever Given. Gelukkig komt dit niet vaak voor, maar als het gebeurt, kan dit flinke gevolgen hebben voor de levering. 🚢

11. Het zal je maar overkomen: er ontstaat brand op de boot. Toch is het niet helemaal onbedenkelijk. Zo was er onlangs een grote brand op een containerschip met chemische goederen. Een aantal containers viel zelfs overboord. Ongelukken gebeuren helaas overal, ook op zee.

12. Ondanks dat je dacht dat al je papieren op orde waren, kan het zijn dat de documenten voor inklaring toch niet helemaal kloppen. Hierdoor lopen de inklaring en levering van de goederen extra vertraging op.

13. Tot slot, de douane doet een (extra) routinecontrole van de goederen. Hierdoor laat de levering nog even op zich wachten. 🕵️‍♂️

Conclusie

En nu… wat kun je er aan doen? In de meeste gevallen kun je een vertraging van de goederen niet voorkomen. Dat is echt een kwestie van overmacht. Wel kun je ervoor zorgen dat je op tijd een boeking laat maken door de leverancier en dat je alle documenten nog eens dubbelcheckt of ze in orde zijn. Voor de overige zaken zit er helaas weinig anders op dan afwachten en zorgen dat je goed voorbereid bent met je voorraad planning. Daarbij is geïnformeerd zijn over de status van je zending heel belangrijk.

Bij Cargoplot kun je in ons portaal de status en planning terugvinden in het zendingsoverzicht bij je account. En dan is het aftellen geblazen natuurlijk! Wij helpen wij je graag bij je volgende shipment. Wil je na het lezen van deze blog weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via de chat, mail of bel ons op het nummer 085-3019219.

Maarten de Reij
Logistics partnership manager
Curious what Cargoplot can do for you? Let me know and I will gladly be of service!
Maarten De Reij
Logistics partnership manager
Curious about what Cargoplot can do for you? Or do you directly want to book a shipment. Let me know, I am happy to help!